• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de 11eAlzheimer rally2023

Image
Image

Alzheimer Rally 2023

De Alzheimer rally wordt in 2023 voor de 11e maal georganiseerd. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een groot succes. Voor de laatste editie, met start en finish bij Van der Valk in Apeldoorn, hadden zo'n 170 equipes ingeschreven met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek, maar ook veel bijzondere moderne auto’s.

De Alzheimer rally is tevens een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de komende Tulpenrallye. De Alzheimer rally mag dan een benefiet rally zijn maar de top van de Nederlandse historische rallyrijders verschijnt ieder jaar aan de start.

Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn.  

Vintageauto's

Vintageauto's geven de Alzheimer rally een extra dimensie en de organisatie wil dit graag enthousiasmeren. Er is geen aparte klasse, je kunt dus voor iedere klasse met een Vintageauto inschrijven en er zijn prijzen voor de best geklasseerde Vintageauto in iedere klasse te winnen. Auto's gebouwd voor 1950 hebben automatisch de vintage status en krijgen een speciale parkeerplaats bij start, lunch en finish.  

Er kan ingeschreven worden in 3 verschillende klassen:

Expertklasse

De Expertklasse is voor top-navigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. Je krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt, maar hoofdzakelijk met een schaal van 1:50.000. Het niveau is vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimerrally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen.


Sportklasse

Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. Je krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt maar hoofdzakelijk met een schaal van 1:50.000. Deze klasse is eveneens geschikt voor deelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Toerklasse.


Toerklasse

Geschikt voor deelnemers die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, of deelnemers met heel weinig ervaring.
In 2023 worden de systemen ten opzichte van 2022 sterk vereenvoudigd. Hoofzakelijk bol-pijl situaties en sommige delen kaartlezen (ingetekende lijn op de kaart) en dat op kaarten met een schaal van 1:25:000, zonder kaartmanipulaties.
Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto!

 

Over de route

De start vindt plaats bij hotel Van der Valk in Duiven, waar de 1e equipe om 9:01 uur van start zal gaan voor de morgensectie.
In 2023 maken we geen gebruik meer van de digitale rekenkamer, dus u hoeft de controles niet meer over te nemen op uw mobiele telefoon en plaatsen we de “ouderwetse” oranje controleborden”.

De route gaat naar het oosten in de fraaie en rustige Achterhoek richting Aalten. Voor de Expert- en Sportklasse is er in deze editie een regelmatigheidsproef opgenomen.

Image

De lunch vindt plaats in Lievelde bij Restaurant Erve Kots.
In de middagsectie rijden we via de mooie Slangenburg nabij Doetinchem via Hummelo naar de historische stad Doesburg en vandaar weer richting de finish bij hotel Van der Valk in Duiven. In de middagsectie plannen we ook nog een korte koffiestop in.

Bij de finish is de bar geopend en sluiten we de dag af met een mooi live-cooking buffet en de prijsuitreiking.

Met dank aanonze Sponsors!

cens2 3detron 3nijboer 3h4a 3cornelissen 3klap 3condoor avis 3profin 3brouwers 3barcon 3mercurius 3gtreclame cens2 intercpdam keukenland cens2