Over de

12e editie

Alzheimer rally 2024

In de hopelijk weer stralende lentezon van 19 april 2024 zal de twaalfde editie van de Alzheimer rally plaatsvinden. Deze rally, die ooit begon in 2012, heeft inmiddels de harten van velen veroverd en staat nu op het punt om haar volgende avontuur te beleven. Terugkijkend naar haar bescheiden begin, waar de allereerste editie van start ging en eindigde bij Kasteel Ruurlo, was het succes onmiddellijk voelbaar. En terwijl de tijd verder tikte, heeft deze bijzondere gebeurtenis een gevarieerde verzameling van klassieke en moderne automobielen verzameld.

Voor de meest recente editie, die bij Van der Valk in Duiven begon en eindigde, hadden maar liefst 170 equipes zich aangemeld voor een dag vol opwinding en vriendschap. Het deelnemersveld was als een kunstgalerij op wielen, met Alvis, Bentley, Ferrari, Itala en Aston Martin die de zintuigen streelden. Maar ook Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars vulden het toneel met hun eigen unieke glans, een perfecte harmonie tussen het klassieke en het moderne.

De Alzheimer rally is echter meer dan alleen een toerrit over wegen. Het is een gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en een ideale oefening voor degenen die zich voorbereidden op de komende 70e editie van de Tulpenrallye. Hoewel de rally in de eerste plaats een liefdadigheidsrally is, schitterde de top van de Nederlandse historische rallyrijders jaar na jaar aan de startlijn.

Na elf jaar van nauwgezet werk aan de route, geeft Martin Roosenboom nu het roer door aan meervoudig Nederlands kampioen Rutger Kwant. Martin zal echter niet helemaal vertrekken; zijn ervaring en wijsheid zullen blijven schitteren en blijft aan als wedstrijdleider.

De dag zelf begint en eindigt bij hotel Van der Valk in Apeldoorn Noord. Met het startsein om 9:01 uur gaan de eerste teams op pad voor de morgensectie. Voor degenen die willen genieten van een onvergetelijke ervaring en de rally in stijl willen afsluiten, is het dringend aan te raden niet te lang te wachten met inschrijven. Een overnachting in het Van der Valk Hotel voor en/of na de rally kan enkel gereserveerd worden via het inschrijfformulier, dat elders op de website te vinden is.

De route die voor ons ligt, neemt ons mee naar het oosten, door de betoverende IJsselvallei en richting het schilderachtige Salland. Dit jaar is er een regelmatigheidsproef voor de Expert- en Sportklasse, waardoor een extra dimensie aan de rally wordt toegevoegd.

We lunchen bij Restaurant "Het Buitenhuys" in het Sallandse, aan de groene rand van Heino, een plek waar je kunt genieten van de natuurlijke omgeving en seizoensgebonden gerechten. Het restaurant biedt een warme sfeer en een ontspannen ambiance waar gasten zich echt thuis voelen.

Na een middag vol fraaie routes door het oostelijke deel van het Salland, wacht en route nog een welverdiende koffiestop om de batterijen nog even op te laden voor het laatste deel van de rally. Bij de finish, waar de bar dan zijn deuren al heeft geopend en als de zon haar warme gloed over de dag heeft laten schijnen en de motoren in hun slaap zijn gesust, breekt het moment van samenzijn aan. Vrienden en relaties komen samen, genietend van een gezellige borrel, gevolgd door een heerlijk live-cooking buffetdiner om de zintuigen te verwennen. En dan, met een gevoel van opwinding en spanning, wordt de fantastische cheque overhandigd, een symbool van de kracht van gemeenschap en de voortdurende inzet van deelnemers, sponsoren, organsiatie en de vele vrijwilligers, voor dit nobele doel, gevolgd door de uitreiking van de prijzen in alle klassen.

Terwijl de avond vordert, vullen gelach, vreugde en verhalen de lucht, waardoor ook deze dag een plaats krijgt in de geschiedenis van de Alzheimer rally en de harten van allen die erbij waren.

Wij strijden mee voor een wereld zonder Alzheimer.

Trots op onze Sponsors