Route voor de eerste maal gecontroleerd

Binnen 10 dagen na de openstelling hebben wij de inschrijving, al weer moeten sluiten. 165 equipes hebben ingeschreven!!

Uitzetter Martin Roosenboom heeft onlangs samen met Rutger Kwant (één van de beste navigatoren in Nederland) de route van de Expertklasse van de Alzheimer Rally gecontroleerd. Rutger was weer in topvorm en scherp en miste tijdens deze dag geen enkele route-controle. Chapeau Rutger en dank voor de waardevolle aanvullingen en opmerkingen tijdens de controle. Binnenkort ga ik samen met Jan de Beus de eenvoudige route voor de Toerklasse maken (bol-pijl en eenvoudig kaartlezen op uitvergrote kaarten). De moeilijkheidsfactor van de Sportklasse houdt het midden tussen Expert- en Tourklasse.

Onderstaand het verslag van Rutger:

rutger tekst1

Om de controle zo natuurgetrouw mogelijk te laten verlopen had uitzetter Martin Roosenboom hiervoor een prettig zonnige dag geselecteerd. Als startlocatie dient net als bij de vorige editie het prachtige Hotel De Heerlickheijd van Ermelo. De route begint ontspannen met wat over de kaart uitgestrooide pijlen. Even op gang komen. De deelnemers in de Expertklasse dienen echter wel goed uitgeslapen te zijn, want de eerste uitdaging laat niet lang op zich wachten. En zo hoort het ook, want deze categorie rallyrijders heeft niet voldoende aan een leuke route plus goede catering en gaat pas tevreden naar huis als ze de nodige problemen hebben moeten oplossen.

Qua uitdagingen voor de deelnemers in de Expert- en Sportklasse hoort er uiteraard ook het rijden van een regelmatigheidsproef bij. In dit geval is deze niet extreem pittig, gewoon leuk en ook hier geldt dat men de ogen goed open moet houden. Gaandeweg wordt over diverse typische rallyweggetjes afgezakt naar het zuiden. Bij Barneveld is de voormalige Tulpenrallye klassementsproef “Kallenbroek” met al zijn bochten dan haast een verplicht nummer.

Vanzelfsprekend zitten er voor de meer ervaren deelnemers verspreid over de route diverse situaties in waar niet alles is zoals het lijkt. Kwestie van zien en oplossen?

Zo landen we aan in de Betuwe op een verrassend fraaie en originele lunchlocatie.molen1

Eenmaal aangesterkt kan men zich daarna opmaken voor een vermakelijk rondje grensbenaderen.

 

 

Lunchlocatie "Molen de Zwaluw"

 


 

Ik vermoed dat Martin eigenlijk planoloog had moeten worden, want hier en daar heeft hij op de kaart voor Expertklasse zijn geheel eigen visie gegeven van hoe het wegennetwerk er uit had moeten zien. En uiteraard wordt er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het terrein in dit gebied te bieden heeft. Vervolgens weer een beetje bijkomen met een niet te moeilijke ingetekende lijn richting de koffiepauze bij sponsor Detron.  

koffie1

 

Velen van jullie zullen Detron inmiddels kennen van de koffieservice die wij voor diverse rally’s verzorgen. Ook in 2019 zullen wij je weer voorzien van een lekker bakje zwart goud in de ochtend bij de start en tijdens de koffiepauze in de middag.

Wist je dat Detron ook nog andere zaken voor je kan verzorgen. Want waar wij echt goed in zijn is ICT. En dan specifiek de werkplek. Wij managen deze, stellen deze beschikbaar uit de cloud als je wilt, verzorgen de security ervan en integreren telefonie in de werkplek.

Dus kom vrijdag 12 april gerust even ons kantoor binnen lopen tijdens de koffiepauze want ja de koffiestop is bij ons mooie kantoor in Veenendaal.

 

Hierna wordt een gebied doorkruist dat rittenrijders die af en toe bij de AMAC in Amersfoort rijden bekend voor zal komen. Wie weet kunnen zij hun terreinkennis hier goed benutten. Bovenal blijft de route plezierig om te rijden en lijkt het tijdschema ook zeer goed haalbaar. Vanaf Putten kunnen de Tour- en Sportklasse na de laatste tijdcontrole rustig naar Ermelo rijden.

De Expertklasse gaat daarentegen nog even voor het kaartleestoetje. Hier is nog het nodige te winnen en te verliezen en wordt mogelijk het klassement nog danig op zijn kop gezet!

Eenmaal terug bij De Heerlickheijd kan ik niet anders dan concluderen dan dat er in april 2019 weer een waardige editie van de Alzheimer Rally op de deelnemers wacht. Ik kan me niet voorstellen dat er na afloop deelnemers teleurgesteld naar huis rijden, ook niet als dat zonder prijs is!

RutgerIn aanloop naar de start zullen wij meer informatie over de rally prijsgeven en willen wij onze nieuwe sponsoren graag aan u voorstellen.

 

 


© 2019 Stichting Alzheimer Rally.