Alzheimer Rally 2017

De Alzheimer Rally wordt in 2017 voor de zesde maal gehouden en wel op vrijdag 21 april. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een daverend succes. De laatste editie, met start en finish bij de "Havixhorst", bracht maar liefst 152 equipes aan de start met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek maar ook modern. De inschrijving is uitsluitend op uitnodiging. 

 

Door deel te nemen werkt u niet alleen mee voor dit goede doel maar geniet u van een dag rijplezier met gelijklgestemden. De Alzheimer Rally is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de Tulpenrallye.
Kortom; u moet er gewoon bij zijn!


De Alzheimer Rally mag dan een benefiet rally zijn maar de top van de Nederlandse historische rallyrijders verschijnt ieder jaar aan de start vandaar dat we in 2016, maar ook in 2017, een Expertklasse hebben ingevoerd. 

 

U kunt inschrijven in 3 verschillende klassen:

1. Expertklasse

De Expertklasse is voor top-navigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye.
U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Het niveau is ook vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimer Rally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen.

 

2. Sportklasse

Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye.
U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Deze klasse is eveneens geschikt voor deelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Tourklasse.

 

3. Toerklasse

Geschikt voor beginners of equipes die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, maar ook in deze klasse is er voldoende competitie.
In de Toerklasse wordt gereden volgens het Bol-pijl systeem, Routebeschrijving en Pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000. Verdwalen is vrijwel niet mogelijk. Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto!

 

De Auto

Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn.

 


Vintage auto's

Vintage auto's geven de Alzheimer Rally een extra dimensie en de organisatie wil dit graag enthousiasmeren.
Vintageauto

Er is geen aparte klasse, je kunt dus voor iedere klasse met een Vintage auto inschrijven, maar er zijn prijzen voor de best geklasseerde Vintage auto in iedere klasse te winnen.


Auto's gebouwd voor 1950 hebben automatisch de vintage status en krijgen een speciale parkeerplaats bij start, lunch en finish.
 

 

Inschrijfgeld

Persoonlijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een persoonlijke inschrijving bedraagt: € 550,00

Daarnaast geven wij u de mogelijkheid om vrijwillig een extra donatie aan het VUmc Alzheimercentrum te schenken.


Zakelijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een zakelijke inschrijving bedraagt:

€ 1.000,00 inclusief een advertentie op A5 formaat (HxB: 148x210 mm) in alle gedrukte media.
€ 1.500,00 inclusief een advertentie op A4 formaat (HxB: 297x210 mm) in alle gedrukte media.

 

Betaling

Het volledige inschrijfgeld dient uiterlijk voor 1 februari 2017 te zijn bijgeschreven op ons bankrekeningnummer: NL 33 ABNA 0629 128 871 ten name van Stichting Alzheimer Rally.
Wij bieden tevens de mogelijkheid om het inschrijfgeld direct bij de inschrijving via Ideal over te maken. iDEAL Payoff 2 groot

 

Sponsorpakket

Wij kunnen u diverse mogelijkheden aanbieden. Neem hiervoor contact op met Jan de Beus,     (06) 537 07 865  of (0318) 511 778 of stuur hem een mail.     

 


Deelnamevoorwaarden

Indien u inschrijft voor de Alzheimer Rally gaat u akkoord met de volgende voorwaarden:

 

Verzekering

De auto waarmee u deelneemt dient tijdens de rally verzekerd te zijn conform de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) zonder enige beperking zoals bijvoorbeeld uitsluiting bij regularity rally’s, inclusief behendigheidstesten of omschrijvingen van gelijke strekking. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering af te sluiten.

U dient voor de start bij de inschrijftafel een zogenaamde "vrijwaringclausule" te ondertekenen waarin u o.a. met deze clausule akkoord gaat. De volledige tekst van de "vrijwaringclausule" staat vermeld in het Bijzonder Reglement.

 

Meetapparatuur

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur. De aanwezigheid en/of het gebruik van een GPS navigatiesysteem, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.


Annulering

Indien u na inschrijving en betaling door omstandigheden niet aan de Alzheimer Rally kunt deelnemen wordt het volgende gerestitueerd:

- voor 1 februari 2017: volledige restitutie van het betaalde inschrijfgeld.

- van 1 februari tot 15 maart 2017: restitutie van het betaalde inschrijfgeld minus € 350,00. (Uw bijdrage aan het onderzoeksteam van het VUmc Alzheimercentrum)
- na 15 maart is geen restitutie meer mogelijk. (U ondersteunt natuurlijk wel het onderzoeksteam van het VUmc Alzheimercentrum)

wel is het mogelijk in dezelfde klasse een andere equipe in te laten schrijven.


Overmacht

De organisatie zal € 250,00 van het inschrijfgeld terugbetalen aan de deelnemers indien het evenement door overmacht niet doorgaat. “Overmacht” is iedere gebeurtenis of omstandigheid (al dan niet ontstaan door natuurlijke oorzaken, menselijk handelen of anderszins) boven de macht van de partijen. (bedoeld wordt onder andere het niet afgeven of het intrekken van vergunningen wegens ziekten als mond- en klauwzeer, vogelpest, BSE enz.

Stichting Alzheimer Rally is aangesloten bij de Nederlandse Historische Rally Federatie. www.nhrf.nl 

 

Programma Alzheimer Rally

Woensdag 21 september 2016

Wereld Alzheimer dag
Opening inschrijving 6e Alzheimer Rally.

 

Zaterdag 1 april 2017

Publicatie definitief Bijzonder Reglement op onze website.

Sluiting inschrijving 6e Alzheimer Rally of zoveel eerder wanneer het maximum van 150 equipes bereikt is.


Woensdag 5 april 2017

Publicatie voorlopige startlijst.


Maandag 10 april 2017

Verzenden acceptatiebrief per e-mail naar het mailadres van de inschrijver.

Vrijdag 21 april 2017
08:00 uur  -  Ontvangst van de eerste deelnemers en is de inschrijftafel geopend
09:01 uur  -  Start eerste equipe voor sectie 1 in de Expertklasse
12:15 uur  -  Aankomst eerste equipe voor de lunch
13:00 uur  -  Start eerste equipe voor sectie 2 in de Expertklasse
16:15 uur  -  Finish eerste equipe
17:00 uur  -  Borreltijd met hapjes en drankjes
18:00 uur  -  Dankwoord door Prof. dr. Philip Scheltens, directeur VUmc Alzheimercentrum
18:15 uur  -  Aanvang walking dinner en aansluitend prijsuitreiking
20:30 uur  -  Afsluiting


Tijdschema onder voorbehoud

 

porsche    Ik strijd mee voor een wereld zonder Alzheimer!

En steun hiermee het onderzoekscentrum van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam.

Sponsors van de Alzheimer Rally

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Contact Rallyoffice
Stel uw vraag en wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.


Contact Rallyoffice